Aktuality



Natálie, letošní maturantka, pod palbou otázek!

Pár otázek pro letošní maturantku a budoucí studentku práv!


Jak hodnotíš po čtyřech letech studium na této škole?
Bylo to náročné! Ve třídě nás bylo mnohem méně ve srovnání se základní školou a ve výuce si prostě nemůžete vydechnout. Výuka je hodně individuální, učitelé se nám maximálně věnují. Za největší přínos považuji individuální přístup pana učitele Puskelyho, který mi značně usnadnil cestu k mému budoucímu vysokoškolskému studiu.
 
To je hodně sebevědomé. O jaké studium na vysoké škole máš zájem? Znamená to snad, že už víš, že jsi přijata?
Přihlášku jsem podala na všechny právnické fakulty, které akceptují výsledky SCIO testů. Zatím jsem absolvovala čtyři pokusy a můj souhrný stávající výsledek vyjádřený v percentilu je 170,3 z 200 pro Právnickou fakultu Univerzity Palackého, což je de facto vstupenkou na tuto prestižní školu, neboť v loňském roce dosahoval percentil posledního přijatého uchazeče hodnoty 117,8.
 
Skutečnost, že je vás ve třídě méně, je hlavní výhoda této školy? 
Je to jedna z celé řady výhod. V předmětech, ke kterým mám vztah a věděla jsem, že je budu potřebovat pro budoucí studium, mě učitel naučil vnímat znalosti celistvě, v souvislostech. Hodiny Základů společenských věd jsou na této škole náročné, učitel nás neustále nutí přemýšlet a zejména staví otázky tak, jak reálně vypadají u SCIO testů. U ostatních učitelů, jejíž předměty "tolik nemusím", jsem vždy našla empatický přístup, pochopili prostě, že mám svůj cíl a předem danou profilaci.
 
Mají uchazeči o studium na této škole možnost se tě přímo zeptat, pokud je něco zajímá?
Měla bych být přítomna na většině druhých termínu v květnu 2023, takže každému ráda odpovím osobně. Dostupná jsem rovněž na FB a Instagramu školy.   




zpět