Aktuality



15.12.2022

CHRISTMAS CHATTERBOX

Regionální soutěž z anglického jazyka


I když jsme malá škola, snažíme se dělat velké věci. Soutěž CHRISTMAS CHATTERBOX pořádáme pravidelně od roku 2011 a jsme rádi, že se těší stále většímu zájmu. Letošního ročníku se zúčastnilo 45 žáků z celého Karvinska, z vítězství se tentokrát může těšit ZŠ v Těrlicku.

Pod vedením našich rodilých mluvčích byl pro doprovázející učitele opět připraven odborný program. Navštívila nás i regionální zástupkyně nakladatelství Oxford s poutavou prezentací o nácviku čtení.

Covidové období nám hodně vzalo, ve vztahu k budování řečových dovedností našich žáků však znamenalo přímo revoluci. Žáci trávili hodně času doma, komunikace se ještě více přenesla do on-line prostředí, kde angličtina jako lingua franca vždy dominovala, což ve finále vedlo k jejich razantnímu zlepšení zejména v receptivních dovednostech (čtení a poslech). Koncepce soutěže se tomuto fenoménu plně přizpůsobila. Má-li být obsah tohoto klání přitažlivý, je nutné, abychom jazyk testovali moderně v duchu přímých metod. Základem letošního testu bylo kreativní psaní a analýza videa. Kdo dokázal totožný příběh nejen napsat, ale také barvitě ústně převyprávět, měl úspěch zaručen.   




zpět